Дізнайтеся, як популярна мова програмування впливає на світ довкола нас – і чому зараз саме той час, коли ще встигаєте заскочити на потяг під назвою Python.

Python – у топ-5 мов за популярністю у світі, що використовується аналітиками даних, програмними інженерами та розробниками для автоматизацій процесів, побудови функціоналу додатків та заглиблення у машинне навчання. Такі компанії як Google, SpaceX та Instagram використовують його для очищення даних, впровадження моделей та додатків зі штучним інтелектом та ін. Python дуже легкий у використанні та написанні коду. У той самий час, він легко підлаштовується під задачу та збирає довкола активне ком’юніті користувачів. Усе це робить його відмінним стартом для новачків у програмуванні, які можуть вивчати додатки, дані, розробку та багато чого ще.

Python у реальному житті: приклади

Ось вам реальні приклади того, як Python змінює наш з вами світ:

Штучний інтелект: Python дуже люблять в ШТ-ком’юніті, знову ж таки за легкість та гнучкість. Наприклад, усього за декілька годин бізнес може створити простий чатбот, який буде відповідати за найпоширеніші питання від користувачів. Щоб це реалізувати, програмісти використовують мову для перегляду усіх звернень від клієнтів, виокремлення загальних тем та  основних питань, а потім будують модель предиктивної аналітики, яку і використовує чатбокс для адекватних відповідей.

Файлообмінники: Коли у 2007 був створений Dropbox, Python використовували, щоб створити робочі додатки та серверну інфраструктуру, яка б відповідала за обмін даними. Після больше ніж 10 років, компанія все ще використовує Python для цих цілей. Іншими словами, Dropbox зміг написати один додаток для Mac та PC, який до сих пір працює!

Веб-додатки: Python використовується для керування найвідвідуваніших сайтів сучасності – Pinterest, Instagram, Spotify та YouTube. Це правда, що візуальна платформа Pinterest побудована на Python ще з часів створення (а також її додатки, процес обміну даними та аналітика).

Спецефекти голівудських фільмів: Пам’ятаєте той блокбастер з купою вибухів та екшну, який ви дивилися минулого місяця? Та що ви, будь-хто з нас хоча б раз таке бачив. Так от, багато компаній, включно з Lucasfilm’s Industrial Light & Magic (ILM), використовують Python для програмування усіх чудових спецефектів, які ми пізніше бачимо на екранах. За допомогою Python, компанії типу ILM можуть переробляти стандартні інструменти та розвивати процес зйомок, зберігаючи гнучкість для створення необхідних ефектів за короткий строк.

Простота коду

Ось вам приклад того, наскільки легко писати на Python. Унизу ви бачите стрічку коду, яка диктує комп’ютеру роздрукувати слова «Hello World»:

Python:

Гід для новачка: Python - фото №1

Так, це все, що вам потрібно. Для прикладу, давайте порівняємо це з іншою популярною мовою програмування, Java, у якої не зовсім подібний підхід, але якій приділяється більше уваги з боку роботодавців:

Гід для новачка: Python - фото №2

Як бачите, Python потрібно куди менше коду. Це потужна і проста мова, завдяки чому її використовують набагато частіше та ширше – розробники адаптували її, щоб виконувати усі види функцій, які ви зустрічаєте у побуті щоденно.

Python у роботі

Наостанок, давайте поговоримо про те, спеціалісти яких напрямків та професій можуть використовувати Python у своїй роботі та добувати з цього користь. Ось декілька прикладів:

Аналітик даних: аналітик даних може використовувати Python, щоб зекономити час та автоматизувати буденні процеси або виконати складні розрахунки.

Data engineer: такий спеціаліст може програмувати на Python, якщо йому потрібно побудувати конвеєр даних, щоб передати їх з однієї системи до іншої, при цьому змінюючи та доповнюючи масив.

Веб-розробник: програміст або веб-розробник легко може скористатися Python, якщо потрібно написати веб-додаток.

 

Сумніваєтесь чи підійде вам сфера ІТ?

Записуйтесь на онлайн-зустріч та отримаєте особистий план розвитку в сфері ІТ

На Вас чекає:
  • консультація кар'єрного менеджера, щодо вибору напрямку розвитку в сфері ІТ
  • тестування на схильність до певного напрямку навчання
  • знайомство з викладачами курсу
  • зустріч з HR фахівцем
  • аналіз результатів
  • підбір програми згідно отриманих
    даних і вашого запиту
manager

Записатись на зустріч